Hos oss

Nationellt Center är beläget mitt i landet på Frösö strand med vacker utsikt över Storsjön och Oviksfjällen. Det är ca 15 minuter hit med taxi från Åre-Östersunds flygplats, alternativt från Östersunds Järnvägsstation. Att flyga från Bromma eller Arlanda tar ca 50 minuter. Väljer man istället att komma med bil finns det gott om parkeringsplatser att tillgå. Det är enkelt att ta sig in till stadens centrum då Buss 1 stannar nära centret. Vill man istället ta en promenad tar det ca 30 minuter att gå på asfalterade gångvägar. Besöksadress: Öneslingan 5, Hus A, ta hissen till plan 6 för boendet TIO RUM och plan 7 för att komma till mottagningslokalerna. Till stora hissen i entrén behövs nyckel. Ring på ringklockan eller till någon i teamet så släpper vi in er. Innanför glasdörrarna finns också mindre hissar där det inte behövs nyckel.

Vistelse på Nationellt Center

Mottagningslokalerna är helt och hållet anpassade till vår verksamhet. Miljön stimulerar till aktiviteter för såväl brukare som för medföljande. Vid utredningar eller utbildningar uppmuntrar vi till att på egen hand ta chansen att utforska utrustning och material på boendet och mottagningslokalerna samt biblioteket även efter dagens slut. Här finns bilder från boendet.

Att se många olika bedömningssituationer kan ge ny kunskap och inspiration. Här är några kommentarer från medföljande efter utredning;

Vi har fått reda på att hon kan mycket mer än vad man vetat om

Viktigt att få ett helhetsperspektiv

Mycket bra läkarundersökning med tydliga och bra förklaringar. Vi förstod saker vi inte förstått tidigare

Tid för diskussion utöver alla undersökningar

Genomgång av hela kroppen, från topp till tå

 

Ta gärna kontakt vid frågor via telefon, e.post eller via formuläret nedan.