Ny personal

Marianne Olsson började arbeta som administratör/medicinsk sekreterare här på Nationellt center för Rett syndrom & närliggande diagnoser i början av september i år. Marianne har arbetat inom vården i hela sitt yrkesverksamma liv, mestadels inom kommunal omsorg som undersköterska/skötare med till stor del administrativa uppgifter. Efter utbildningen till vårdadministratör på Umeå universitet med inriktning mot statsvetenskap började Marianne 2011 arbeta inom Region Jämtland Härjedalen och kommer närmast från en hälsocentral där hon under fyra år arbetat som medicinsk sekreterare/administrativ assistent.

På fritiden tycker Marianne om att vara ute i naturen, antingen i skog och mark eller på sommaren i trädgårdens rabatter. Hon gillar att läsa böcker och umgås mycket med familj och vänner.

För Marianne har det alltid varit viktigt att patienten är i centrum och att patientsäkerheten är hög. ”Jag tycker bland annat att ett bra bemötande och rätt kompetens är viktiga ledord för mig som personal”, säger hon. När möjligheten att arbeta på centret dök upp så kände Marianne direkt att detta var en tjänst som klippt och skuren för henne. ”Att vara del av en verksamhet som ser hela människan och att få arbeta med det viktigaste vi har i samhället, rätt vård och stöd och hjälp till de som behöver gör mig stolt”, avslutar Marianne.

 

Marianne Olsson Administratör / Medicinsk sekreterare