Sommarhälsning

Hej!

Nu är det sommar igen, i år kommer den med blandade känslor. Det är alltid bra med lite värme och de långa dagar vi har i Östersund är välkomna. Samtidigt lever vi alla fortfarande i skuggan av coronaviruset som påverkar vår vardag mycket. Jag hoppas verkligen att ni alla håller er friska och att ni har hittat bra rutiner som passar er.

Under sommaren kommer Nationellt Center att vara obemannat under en period. Det betyder att från och med den 13 juli, till och med den 10 augusti så kommer vi inte att kunna svara i telefon eller svara på mejl som kommer till Centrets funktionsbrevlåda.

Även om ingen vet vad som kommer att hända med corona-situationen under hösten så har vi på centret ett fullt program. Vi planerar för tre specialistutredningsveckor (v. 34, 43 och 50). Vi vill förstås träffa så många av er som möjligt och vi kommer att bjuda in individer och deras familjer till speciella ”diagnosträffar” under hösten och våren 2021.

Under hösten fortsätter vi också att vara mer synliga genom både vår hemsida och vår Facebooksida. Följ oss gärna på Facebook för uppdatering och information om de diagnoser vi jobbar med. Målet är att lyfta och synliggöra människor som lever med väldigt sällsynta diagnoser med förhoppningen att de får tillgång till mer av allt som samhället erbjuder. Jag kan också varmt rekommendera att ni tittar på våra diagnosfilmer som man når genom länkar på hemsidan. Sprida gärna dessa till så många som ni kan och vill.

Jag önskar er alla en trevlig och rolig sommar och jag håller tummarna för att det blir varmt och soligt var helst ni befinner er.

Adam Thomas
Verksamhetschef
2020-07-01