Verksamhetschef

Om Adam Thomas

Adam flyttade 2013 till Sverige från Storbritannien. Sedan 2006 har han jobbat på uppdrag med Läkare Utan Gränser i många olika länder, bland annat Sudan, Kongo-Kinshasa, Somalia och Jemen. Adam började som logistiker och arbetade till slut som ”Head of Mission” vilket betyder att han hade övergripande ansvar för verksamheten i de länder där han arbetade. Adam sitter fortfarande i styrelsen för Läkare utan gränser.  

Hemma i England arbetade Adam för Big Lottery Fund. Det är en organisation som har i uppdrag att fördela pengar från det nationella lotteriet till välgörande ändamål, så kallade ”good causes”. Bland många andra välgörenhetsorganisationer så arbetade Adam med de organisationer som stöttar människor med olika funktionsnedsättningar. 

Det var kärleken som förde Adam till Sverige och Östersund. Naturen och friluftslivet i Jämtland är en viktig del i Adams liv, samtidigt brinner han för att arbeta inom hälso- och sjukvårdsbranschen och hittade snabbt spännande utmaningar i sitt nya land. Mellan åren 2014 och 2016 arbetade Adam som områdeschef för område kirurgi, ögon och öron på Östersunds sjukhus och har efter det varit hemma med sin lilla dotter. Adam ser fram emot arbetet som verksamhetschef vid Nationellt Center och tycker redan att det är väldigt spännande. ”Att leda ett arbete som hjälper och stöttar patienter och deras anhöriga, vårdgivare eller assistenter samt bedriver forskning och utbildning inom Rett syndrom och närliggande diagnoser ger en stark känsla av vad som är viktigt i livet” säger han.