Hos oss finner du en attraktiv arbetsmiljö där forskning och utveckling är en del av den kliniska vardagen. Nationellt Center för Rett syndrom och närliggande diagnoser är ett kompetens- och resurscenter för åtta sällsynta diagnoser.

I vårt uppdrag ingår högspecialiserad medicinsk vård, forskning och informationsinhämtning och spridning. Det är det enda i sitt slag i landet och ett av få i världen. Huvudman är Region Jämtland Härjedalen.

Genom våra patientnära och praktiskt riktade arbetsmodeller är vi ett komplement till andra statligt finansierade verksamheter såsom Nationell Programområde (NPO) Sällsynta Diagnoser och Ågrenska.

Kliniskt arbete, forskning och metodutveckling är en förutsättning för att effektivt kunna fylla rollen som kunskapsspridare. Genom kunskapsspridningen stödjer centret bland annat habiliteringar, sjukvårdsavdelningar, anhöriga, assistenter, skolor, dagliga verksamheter och boendepersonal. Denna kunskap är en viktig grund för att erbjuda goda förutsättningar för inlärning, undervisning, hälsa, aktivitet, vila och vård i enlighet med patienternas speciella förutsättningar och det sällsynta tillståndet. Den högspecialiserade vården är en del i vårdkedjan och är baserad på tvärprofessionell kompetens och ett transdisciplinärt arbetssätt.

I Region Jämtland Härjedalen finns det en möjlighet att utföra delar av sitt arbete på annan geografisk plats än huvudarbetsplatsen.

Arbetsuppgifter

Som arbetsterapeut ingår du i ett tvärprofessionellt team där du deltar aktivt i teamets utredningsarbete. I egenskap av specialist inom arbetsterapi förväntas du ansvara för nationellt- och internationellt nätverksarbete samt ge stöd till kollegor, familjer och övrigt nätverk. Du har ansvar för att i samverkan med övriga teammedlemmar utforma och genomföra kurser, föreläsningar och utbildningar och utveckla behandlingsstrategier. Du förväntas även aktivt delta i forskningsarbete samt sprida information och ny kunskap både muntligt och skriftligt. Med andra ord ett utvecklande, varierande och stimulerande arbete!

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad arbetsterapeut eller har motsvarande internationell utbildning. Du bör ha dokumenterad erfarenhet av praktiskt arbete med personer med omfattande funktionsnedsättningar gärna inom habiliteringsverksamhet.

Kunskap om Rett syndrom inklusive differentialdiagnoser är meriterande. Arbetet kräver ett intresse för forskning och utvecklingsarbete. Forskarutbildning är meriterande. Då tjänsten innefattar utbildningsinsatser och föreläsningar inom och utom landet krävs vana av att presentera och att hantera tekniska hjälpmedel. Mycket god engelska i tal och skrift är en förutsättning. Kommunikations- och samarbetsförmåga tillhör dina starka sidor och du är van vid att ta stort eget ansvar för att planera och utveckla ditt arbete. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning:
Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdag

2024-05-31

Kontaktperson

Adam Thomas
Verksamhetschef
072-248 84 50
adam.thomas@regionjh.se

Facklig företrädare

Linnea Bäckman
Arbetsterapeut
063-15 46 48
linnea.backman@regionjh.se